top of page
Search
  • Kåre

"Under halvdelen af de andre rækkehuse ..."

Updated: May 2, 2019

Et rækkehus i sydkanten af Hillerød er ombygget så det bruger under halvdelen af den fjernvarme og vandværksvand, som de 94 andre næsten ens rækkehuse i området.


Det ser måske ikke for kønt ud - men det virker.
PV-T solfangere - strøm og varme


Ca 45% ...

Varme-sæsonen 2018-2019 er ikke slut endnu. Men som det ser ud lige nu, kommer forbruget af fjernvarme til at lande mellem 40-45% af den varme de 95 rækkehuse har brugt i gennemsnit. Ud af de 95 huse, ligger det her hus nr 1 - og det hus der har brugt mest, har brugt over 3,5 gange så meget fjernvarme.Hvordan er det opnået?

Der anvendes flere teknologier til at spare på energi og vand. Isolering er selvfølgelig en vigtig komponent: I 2011-2012 blev alt glas er skiftet til lav-energi og soklerne er isolerede på ydersiden, og ned i jorden. Overskuds solvarme fra forår, sommer og efterår gemmes både i soklerne (på indersiden af isoleringen), men også via nogle rør i jorden under huset, som langsomt opvarmer over 100 m3 jord. Varmen stiger langsomt op igennem gulvet, og hjælper med til at holde kulden ude. Gulvvarme næsten overalt i huset holder på varmen i op til flere uger, og hjælper derved til at udglatte forskellen i vejrforholdene.


32 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentare


bottom of page