top of page
 • Hvad er formålet med "Kombineret Energirenovering"?"
  At demonstrere hvor meget varme og vand man kan spare i en bygning. Et rækkehus fra 1980 er brugt som et konkret eksempel, hvor en vifte af teknologier bliver kombineret for at minimere forbruget af ressourcer. Solvarme, varme-lager, isolering, afløbs-varmeveksler, regnvandstank og flere andre mere eller mindre kendte teknologier, går op i en højere enhed når de anvendes sammen.
 • Hvor hurtig kan det betale sig hjem?
  Nogle tiltag, f.eks. udskiftning af vinduesglas, kan tjene sig hjem på få år. Sokkel-isolering tjener sig ikke bare hjem, men giver også naturligt lune gulve - derfor en væsentligt øget komfort i huse der ellers har kolde gulve i stueplan. Andre anvendte teknologier tager længere tid at betale sig hjem, og det varierer mellem forskellige typer og tilstande af bygninger, hvor hurtigt investeringen betaler sig hjem. Jo dyrere afbrænding af fossile brændsler bliver, jo bedre vil det kunne betale sig at energirenovere.
 • Er bæredygtig energi for dyr?
  Nej, det er afbrænding af fossile brændsler der er for billig. Selv med billig fossil energi, er der flere bæredygtige energirenoveringer der kan betale sig, dog varierer det hvor mange år det tager før de er tjent hjem igen. Mange af ændringerne holder en bygnings tid ud, nogle med noget mindre vedligehold af og til, andre helt uden efterfølgende omkostninger. Efter de er betalt hjem, er det en direkte årlig besparelse, i disponibel indkomst. Hvis fossil energi skulle svare for de skader der påføres miljøet, og de effekter det har på klimaet, så ville bæredygtige energiforbedringer kunne betale sig endnu bedre: Man ville på et tidspunkt ikke ha råd til ikke at energirenovere.
 • Hvorfor denne side om energi, hvem betaler og hvilke produkter eller ydelser bliver der solgt?"
  Der hverken produkter eller ydelser der skal sælges. Det her er et pilot-projekt, for at demonstrere hvor langt ned i ressourse-forbrug man kan komme, ved at foretage investeringer i forskellige teknologier. Der er ikke noget til salg, ikke noget man kan købe. Det er op til den enkelte at lade sig inspirere og gå igang selv. Læs mere om projektet under menu-punktet "Om Projektet", eller ta med til foredrag (se tid og sted på forsiden)
 • Hvordan kan jeg høre mere om projektet?
  Jeg tager på Danmarks-turné i maj og juni 2019, for at fortælle mere. Der vil generelt være gratis adgang, omend nogle lokationer kan opkræve symbolske beløb til dækning af lokaler. Selv skal jeg ikke ha noget for det, og bruger min ferie og fridage på at tage rundt og fortælle om mine resultater. For foredrag, seforsiden for tid og sted
 • Hvordan kan jeg fortælle andre om projektet?
  Hent en pressemeddelelse, og send den videre, eller link her til siden. Del gerne denne side på sociale medier, eller til din lokale repræsentant for pressen. På siden presse kan man også hente billeder fra projektet. Vil blive opdateret løbende.
 • Hvordan kan jeg få hjælp til at energirenovere min egen bolig?
  Energistyrelsen har en ganske udemærket side der giver gode råd, og henviser til håndværkere der kan afgive tilbud. Man kan også gøre en del selv, men bemærk at der er regler for certificering af arbejde med drikkevand, gas, varmepumper, elektriske installationer mm, som sætter visse grænser for hvad man må udføre på egen hånd. Jeg kan også i begrænset omfang være behjælpelig med ideer til hvor og hvordan man kan spare energi. I min serie af foredrag vil jeg fortælle mere om hvad jeg har gjort for at spare energi i det konkrete rækkehus.
bottom of page